Vrei sa promovezi? Iata cateva sfaturi.

Desi poate parea un lucru de bun simt nu toata lumea constientizeaza importanta atitudinii la serviciu si cum influenteaza aceasta evolutia noastra profesionala. In cele mai multe cazuri competentele tehnice fie ele si stralucite palesc in fata unei atitudini nepotrivite. Din aceasta cauza multi oameni nu inteleg de ce nu li se ofera oportunitatea unei promovari desi ei isi doresc acest lucru si cred ca merita. Iata in continuare cateva sfaturi care v-ar putea fi de folos in sensul acesta:

1. Nu fi conflictual. Incearca sa fi un element de echilibru in echipa din care faci parte. Inceara pe cat posibil sa ai o relatie buna ori neutra cu cei din jurul tau. Nu raspunde la provocari rauvoitoare cu aceasi moneda. Pastreaza-ti calmul, raspunde decent, rational nu emotional. Daca poti si ai timp, ajuta-ti colegii cand iti cer acest lucru. Fi un factor de coeziune in echipa. Evita barfa.

2. Fii proactiv. Majoritatea oamenilor sunt reactivi, nu vor actiona decat atunci cand li se cere sau sunt nevoiti. Implica-te, arata spirit de initiativa, nu iti fie frica sa iei decizii si asuma-ti responsabilitatea. Invata din greseli. Un manager bun nu te va sanctiona pentru o greseala facuta din lipsa de experienta ba din contra te va incuraja si ajuta sa evoluezi.

3. Respecta termenele limita si promisiunile. Este foarte important, denota ca esti o persoana pe care te poti baza. Daca din diverse motive nu este posibil asigura-te ca anunti din timp acest lucru cu argumente solide.

4. Fii flexibil. Arata ca esti adaptabil si nu te opui la schimbare. Nu te limita la a face doar ce scrie in fisa postului daca situatia o cere. Accepta proiecte noi si invata, cu cat stii mai multe cu atat mai bine.

5. Concentreaza-te pe rezultate. Fi rapid si eficient. Nu te pierde in discutii si detalii inutile. Livreaza ce ti se cere dar incearca constant sa depasesti asteptarile.

6. Fa-ti cunoscute aspiratiile profesionale. Asigura-te ca i-ai comunicat sefului tau faptul ca te-ar interesa o promovare. Nu presupune ca ceilalti ar trebui sa stie ce iti doresti.

In mod normal daca indeplinesti aceste conditii orice manger ar trebui sa te aiba in vedere pentru o promovare cand va exista o oportunitate. Pana atunci insa ideal ar fi sa te inscrie intr-un program de dezvoltare pentru angajatii cu potential ridicat dublat de o diferentiere salariala fata de restul echipei. Succes!

Bookmark the permalink.