Importanta echitatii interne in companii

Echitatea interna in orice organizatie este foarte importanta. Ea poate fi un factor motivator generator de incredere daca exista si un factor destabilizator, demotivant daca lipseste. Noi ca si manageri si factori de decizie trebuie sa ne asiguram ca cel putin in aria noastra de responsabilitate aceasta echitate exista. Concret ma refer la cele mai intalnite aspecte pe care le putem influenta, total sau partial, in ce priveste oamenii din responsabilitatea noastra: salarii, beneficii, volum de munca, oportunitati de dezvoltare. La orice nivel de management acest aspect trebuie avut in vedere.

Ca si exemplu, privind de jos in sus, as vrea sa va imaginati cum ar fi daca seful vostru ar favoriza in mod constant anumite persoane, colegi cu voi pe acelasi nivel si performanta similara? Urcand mai sus cum ar fi daca unele departamente din cadrul aceleasi organizatii ar avea mai multe beneficii si facilitati decat celelelalte? Si tot asa. Din pacate situatii de genul acesta se intalnesc frecvent. Sunt convins ca la un moment dat, pe parcursul carierei voastre, ati fost frustrati din cauza asta macar o data si in cazuri extreme chiar ati schimbat locul de munca.

Nimic nu este mai demotivant ca un mediu de lucru inechitabil intern pentru angajatii sai. Managerii care inteleg lucrul acesta vor dezvolta echipe solide si motivate. Ceilalti… nu ar trebui sa fie manageri.

Bookmark the permalink.