Cum demotivăm oamenii?

Este foarte simplu, orice manager slab, lipsit de vocație poate sa o facă. De fapt asta și definește un manager slab. Capacitatea acestuia nelimitată de a demotiva. Practic tipul ăsta de “conducator” reprezintă un atentat la succesul organizației. E genul acela de om care pe lângă că nu poate să insufle energie și sens echipei, îi frustreaza și demoralizează și pe cei automotivați.

În principiu vorbim despre un foarte prost organizator, pur și simplu nu știe cum să așeze piesele pentru ca mașinăria să funcționeze si crează haos. Lipsă pură de talent. De obicei la asta se mai adaugă și un tip de personalitate dezagreabilă tradusă în principal prin aroganță și lipsă de respect fața de oamenii din subordine. Nu ascultă ce ai de spus și incearcă să te păcălească. Nimeni nu mai are încredere în el.

De fapt acest tip de manager nici nu este un manager. Este doar o întâmplare nefericită care mai devreme sau mai târziu se va corecta natural prin eșecul acestuia. O experiență de genul ăsta trebuie să fie o lecție pentru tinerii manageri aflați la început de drum și o confirmare pentru cei mai vechi care au inteleles sau au știut dintotdeauna instinctiv că leadership-ul care produce rezultate pe termen lung este acela bazat pe respect, adevăr și nu în ultimul rând vocație.

Bookmark the permalink.