5 replici care te descalifică la serviciu

Într-o organizație unde se dorește performanță, adică calitate, viteză, adaptabilitate, inovație, într-o organizație care vrea să iși rețină resursele umane de valoare care generează performanța, trebuie să dispară urgent persoanele care refuză cu regularitate aproape orice cerere din partea managementului, care implică muncă. Chiar managerii de cele mai multe ori se află în această categorie, ceea ce este mult mai grav, pentru că imprimă și echipei lor aceași mentalitate dăunătoare. Am observat de-a lungul timpului, că cei care nu vor să muncească, au un repertoriu de replici comun. Iată mai jos 5 dintre cele mai des folosite:

  1. Nu este treaba mea, nu scrie în fișa postului. (În acest caz respectivul hotărăște singur care este treaba lui în companie și se așteaptă ca în fișa postului să fie specificate, în detaliu, chiar și situațiile neprevăzute, proiectele, acțiunile de îmbunătățire a proceselor, practic toata dinamica de zi cu zi companiei.)
  2. Dintotdeauna se face în felul ăsta, nu vreau să fac altfel, nu are rost. (Aceștia sunt dușmanii evoluției,  progresului. Dacă toți oamenii ar fi așa omenirea nu ar fi depășit Epoca de Piatră.)
  3. Nu fac decât dacă primesc bani în plus. (Mercenarii. Nu au nici un pic de atașament față de organizație. Pasiune pentru munca prestată, zero. Oricum pleacă cu prima ocazie.)
  4. Nu am timp. (Deși este evident pentru toată lumea că nu face nimic pentru că se plimbă mult, stă la povești și nu livrează mai nimic. În schimb se plânge permanent cât are de lucru, iar dacă e manager atunci și el și echipa sunt supraîncărcați în permanență.)
  5. De ce eu? Să facă altcineva! (Acesta subminează autoritatea managerului, nerespecânad o decizie manageriala, decizie care probabil a ținut cont de imaginea de ansamblu, competențe, volume de lucru etc.)

Pe scurt, trebuie eliminați din organizație oamenii care nu vor să muncească și evită munca cu orice preț. Tolerarea acestora, va demotiva garantat oamenii de valoare care în cel mai scurt timp se vor reorienta spre alte companii. Un mediu de acest gen va atrage și va menține în continuare în sistem alți leneși iar finalul va fi o organizație în care nu se mai poate întreprinde nimc, unde orice proiect va fi sortit eșecului.

Bookmark the permalink.