3 calitati indispensabile unui lider

male-lion-faceCalitatile care alcatuiesc un lider de succes sunt mai multe insa acum vreau sa ma refer la trei aspecte pe care eu le consider indispensabile.

Curaj: Cea mai importanta calitate, indispensabila. Orice lider trebuie sa ia decizii si sa isi asume deciziile de cele mai multe ori in fata unui viitor incert. Trebuie sa isi sustina, sa isi apere si uneori sa isi impuna punctul de vedere. Trebuie sa lupte constant pentru interesele oamenilor pe care ii conduce. Ori fara curaj acest lucru nu este posibil.

Sociabilitate: Este foarte greu daca nu imposibil sa conduci oameni daca nu te simti bine in mijlocul oamenilor, daca interactiunea umana nu te energizeaza si nu te motiveaza, daca nu iti place sa fii de cele mai multe ori in centrul atentiei. De ce? Pentru ca pe langa faptul ca nu o vei face cu placere, deci nu vei performa, oamenii vor simti acest lucru si atitudinea lor in ce te priveste nu va fi una pozitiva. In consecita, liderul trebuie sa fie o persoana deschisa, comunicativa care stabileste usor relatii de comunicare cu cei din jurul sau.

Corectitudine: Este poate cel mai greu de realizat pentru ca noi oamenii prin natura noastra tindem sa fim subiectivi insa, ca si lideri, trebuie sa facem un efort constant in a incerca sa fim cat mai obiectivi cu putinta, in a analiza “la rece” fapte si situatii. Trebuie sa incercam sa ne detasam de noi insine in procesul decizional pentru a putea fi impartiali si a lua cele mai bune decizii in favoarea interesului colectiv.

Bookmark the permalink.